Waar gaat het eigenlijk over ..

Vaak krijg ik de vraag wat ik eigenlijk doe voor werk ; omdat ik nog steeds in opleiding ben wat mijn fotografie-studie betreft, 'durf' ik niet altijd te zeggen dat ik (al) fotograaf ben. Desondanks die typisch Belgische bescheidenheid, krijg ik regelmatig aanvragen voor opdrachten en fotoshoots allerlei. Wat natuurlijk fantastisch is.

Buiten de studie en opdrachten om ben ik ook nog eens MA van iemand die vennoot is bij een groot bedrijf en regel ik een deel van zijn agenda van thuis uit. Soms moet ik ook mee naar het buitenland, al gebeurt dat nu niet zo super vaak. Omdat dit eerder administratief werk is en vooral veel geregel, spreek ik hier niet over naar de buitenwereld toe. Want wat heeft een mens aan uitleg over hoe je iemand zijn agenda beheert ? Dat is saai qua verhaal en meestal luisteren de mensen niet je hele zin uit als je een poging waagt dit uit te leggen. 

Dus zit ik momenteel in een vis noch vlees verhaal, wat dus doet vermoeden - althans voor sommigen - dat ik een luxepop ben die de hele dag met de camera in de hand koffie gaat drinken voor de fun. Niet dus. 

Ik wil gewoon voor mezelf pas de titel fotograaf aanwenden, vanaf het moment ik dat felbegeerde diploma in de hand heb. In 2017 zou dat dus moeten gebeuren. 

Verder regel ik momenteel ook nog de fotoshoots en praktische zaken voor mijn dochter India, die as we speak een rijzende ster is in de Instagram- en bloggerwereld. Ze krijgt nu steeds meer goederen aangeboden om aan te prijzen en mag vanaf nu ook deel uitmaken van het vaste blogger-team voor Bobo Tremelo. Dus doe ik haar outfit shoots voor haar persoonlijke blog en zorg ik er voor dat ze tijdig wordt gebracht of gehaald vanop locaties. Super tof allemaal en ik ben dan ook erg trots op haar dat ze dit allemaal op haar eentje heeft bereikt, terwijl ze ook nog eens studeert.

Komt daarbij nog eens een gezin en familie, die vaak vanzelfsprekend op me rekenen om elkaar te zien en nog eens af te spreken. Niet altijd evident maar het lukt me wel. 

Wil ik daarom soms ook tijd voor me, myself and I ? Zeer zeker. Ik ben super goed in het ontsnappen van de dagelijkse realiteit en wring mezelf dan in eens soort cocon in mijn eigen wereldje. Ik erger me soms dood aan té veel mensen om me heen en té veel verplichte nummers maar heb daarom net die evenwichtsoefening nodig om 'sane' te blijven. Even alle prikkels van de dag of de week of soms zelfs een hele drukke periode van me af gooien. 

Afstand nemen is daarom de boodschap ; even letterlijk offline gaan en uitpuren. Dat werkt.