Fashion

Mijn stijl is best te omschrijven als monochroom, minimalistisch met een scherp randje ; je kan me uittekenen in donkerblauw, zwart en alle tinten grijs met een wolkje oud roze en schoenen die de rol van eye-catcher op zich nemen. Ik ga nooit buiten zonder een streepje mascara en parfum ; overdag beperk ik mijn make-up behalve in de wintermaanden of wanneer ik super moe ben. Dan stift ik mijn lippen in het felste rood beschikbaar, dé perfecte bliksemafleider.

Wanneer ik vertrekkensklaar ben, doe ik meestal nog 1 ding uit, een gouden tip van Coco Chanel herself. Less is more indeed.

 

 


photocredit jaiperdumavest.com

photocredit jaiperdumavest.com

Comeback schoenen ... 

Tegenwoordig zijn sneakers niet meer weg te denken uit het modebeeld ; helaas pindakaas, lieve fashionista's en it-girls, ze worden door ons plebs nog lang niet 'gedist' .. integendeel !

Er verschijnen zelfs terug modellen op het toneel die we het laatst in de jaren '90 zagen. Zo is er het zwart-witte Vans model alsook het Italiaanse antwoord op de Stan Smith, de Diadora. 

Blijkbaar heb ik een voorliefde voor schoenen van 'uit den goeien ouwen tijd' want ook mijn laatste aanwinst Gucci schoenen werd het laatst gezien ergens in de jaren '60, aan de voeten van toen nog prinses Paola. Je kan hieruit besluiten, alles komt terug. En dat is leuk want ik zie nu mijn dochter dingen combineren, die ik in 1985 ook droeg. De mom-jeans werd in die periode ook al gesignaleerd en heeft nu ook zijn comeback gemaakt, net zoals hogervernoemde Vans of Nikes.

Dat een schoen dus heel erg aangeeft uit welk mode-decennium ie komt, staat als een paal boven water. Schoeisel zegt vaak heel veel over de bezitter en hoe innig hij/zij met mode bezig is. Voor de ene nietsbetekenend, voor de ander van cruciaal belang. Zelf behoor ik tot de 2de groep en kan me echt ergeren aan iemand die gekleed is 'to the nines' maar dan compleet de mist ingaat met zijn schoenen. Het klinkt een beetje blasé maar het is mijn persoonlijke COD en zwak punt. Maar verder ben ik best lief hoor ! 

 

 

 

photocredit HM

photocredit HM

always be you 

Herfst in zicht ! Wat zijn de trends en 'musthaves' voor dit seizoen ?

Jassen met volume 

Zalig toch ? Die jassen waarin je zou kunnen wonen .. de zachtste teddy-coats zijn echt it dit seizoen ; ze kunnen in zachte pastels als in hot pink gedragen worden. Aan jou de keuze welke kleur je voorkeur wegdraagt. 

Zilver

Chanel toonde al tijdens zijn defilé dat de mosterd bij A Space Odyssey werd gehaald ; pimp je look met futuristisch zilver in de vorm van een handtasje of paar schoenen. Het is niet de bedoeling om voor de total look te gaan maar gewoon een zilveren toets aan jouw outfit toe te voegen

Ruiten broeken

Met deze trend ben ik zelf echt superblij ; een ruitje kan je outfit echt minder saai maken. Ook hier geldt weer dezelfde regel dat je niet voor de totale look hoeft te gaan maar je effen (en dus soms saaie) broek te switchen voor een mooie Schotse ruit of een meer discretere versie indien je een stoutmoedige versie niet aandurft. Mix de ruit met een mooie top en jas in een felle kleur zodat je plunje niet alledaags of truttig overkomt. 

Fluweel

Mijn favo schoenenmerk is Gucci en ook zij hebben dit seizoen een paar prachtige versies van de klassieke Jordaan loafer in fluweel ! Felrood of royaal blauw zijn enkele kleuren die een monochrome outfit tot leven kunnen brengen ; niks zo spannend als een apart paar schoenen om je statement te maken.

Volume

Niet altijd evident om dragen, zeker wanneer je zoals ik slechts 1.62m meet. 

Goed kijken of de proporties gepast zijn en je niet op een luchtballon laten lijken. Dus best even een eerlijk oordeel laten vellen door iemand die je op mode-gebied kan vertrouwen en je meteen zegt wat je staat of kraakt wanneer je de winkels onveilig maakt. 

Mijn eerste aankoop dit seizoen was een kort jasje van Zara, oversized maar in een stof die vloeiend genoeg is om dat pafferig effect te vermijden. 

 

 

photo credit India Suy 

photo credit India Suy 

signature style

Iedereen heeft waarschijnlijk een paar key-items waarnaar hij/zij grijpt om zich voor dagdagelijkse taken aan te kleden. Vaak zijn ook net dit de kledingstukken waarvan je weet dat ze werken voor jouw type en lichaamsbouw. Heb je geen idee welke kledingstukken dit voor jou zouden kunnen zijn ? Wel, hier is een simpel trucje. Neem 5 stukken uit je kast, die je dikwijls draagt en elke dag zou kunnen dragen, rekening houdende dat niemand je iedere dag zou zien in deze kleding. Probeer 5 items te kiezen uit elke categorie zoals broeken, jassen, rokken, topjes en schoenen. Stel nu jezelf de volgende vraag : hoe beschrijf je deze stijl ?

Strak of met veel rushes ? Veel kleur of monochroom ? Zachte materialen of leder en lak ? Welk imago stralen de kledingstukken uit ? Benadrukken ze je lichaam of niet ?

Alle antwoorden op deze vragen kun je samenbundelen tot je persoonlijke stijl barometer ; indien je happy bent met deze 5 toppers dan heb je je signature style gevonden. Het handige aan dit lijstje is dat je nu kan vermijden om in herhaling te vallen en ervoor te zorgen dat je niet 27 witte hemden in je kast hebt hangen die zo sterk op elkaar lijken dat je stijl zich op den duur in saai en alledaags omvormt. Want eigenlijk zijn dit ook miskopen ; het heeft geen zin om zoveel gelijke stukken in je garderobe te hebben. 

Nu we het toch over miskopen hebben .. stel jezelf de vraag waarom je ooit die miskoop aanschafte. Was het de kick omdat het zo duur was of net de solden-prijs die je overstag liet gaan ? Kocht je het omdat het trending was of gehypet ? Of een paniekaankoop voor een speciale gelegenheid ? 

Probeer deze vragen voor te leggen aan jezelf op het moment dat je in de winkel staat ; je zal ervan versteld staan hoeveel miskopen je kan vermijden. Voel je je gedwongen door een verkoper in een winkel, laat je dan zeker niet overhalen om iets aan te schaffen ! Zelf gebruik ik bij pushy verkooptechnieken de volgende zin ; "ik vind het ontzettend mooi maar omdat het niet mijn dagdagelijkse stijl is, vraag ik een uurtje bedenktijd. Als het dàn nog in mijn hoofd blijft zitten, zie je me zeker snel terug !"

Als de verkoops-assistent vriendelijk begrip toont, ga jij met een goed gevoel naar buiten en is de kans er effectief dat je nog terug zal komen in deze zaak. Krijg je echter dat onbehaaglijke gevoel van dwang en blijkt die verkoper ineens niet zo vriendelijk meer .. dan stel ik voor om zo snel mogelijk het pand te verlaten. Doe alsof er brand is uitgebroken ! Ren naar de deur ! En kom nooit meer terug. 

Wat kan je signature stijl nu nog interessanter maken ? Bedenk even bij jezelf wat de ontbrekende items zouden kunnen zijn in je kledingkast. Kan een bloesje met print je monochrome look doorbreken ? In een ideale wereld zou je minstens 3 maal zoveel tops moeten hebben tegenover broeken of rokken. Bekijk deze als de basis en je topjes als de stukken die je look van bijv. dag naar nacht zouden kunnen laten overvloeien. Je hoeft echt geen baljurk aan te schaffen voor wanneer een speciale gelegenheid zich voordoet. Een mooie zijden blouse in een contrasterende kleur zoals kobaltblauw of fuchsia, kan je monochrome outfit omtoveren tot een feestelijke uitdossing ; verander je comfortable schoen of sneaker naar een hakje of glitter brogue et voilà, je bent trouw gebleven aan jouw stijl zonder al te grote ingrijpende veranderingen maar met effect. 

Hopelijk kunnen jullie met deze tips al aan de slag. Heb je vragen of wil je een advies ? Dan help ik je graag. Stuur me gewoon een berichtje via het contactformulier.