Fashion

Mijn stijl is best te omschrijven als monochroom, minimalistisch met een scherp randje ; je kan me uittekenen in donkerblauw, zwart en alle tinten grijs met een wolkje oud roze en schoenen die de rol van eye-catcher op zich nemen. Ik ga nooit buiten zonder een streepje mascara en parfum ; overdag beperk ik mijn make-up behalve in de wintermaanden of wanneer ik super moe ben. Dan stift ik mijn lippen in het felste rood beschikbaar, dé perfecte bliksemafleider.

Wanneer ik vertrekkensklaar ben, doe ik meestal nog 1 ding uit, een gouden tip van Coco Chanel herself. Less is more indeed.

 

 


photocredit jaiperdumavest.com

photocredit jaiperdumavest.com

Comeback schoenen ... 

Tegenwoordig zijn sneakers niet meer weg te denken uit het modebeeld ; helaas pindakaas, lieve fashionista's en it-girls, ze worden door ons plebs nog lang niet 'gedist' .. integendeel !

Er verschijnen zelfs terug modellen op het toneel die we het laatst in de jaren '90 zagen. Zo is er het zwart-witte Vans model alsook het Italiaanse antwoord op de Stan Smith, de Diadora. 

Blijkbaar heb ik een voorliefde voor schoenen van 'uit den goeien ouwen tijd' want ook mijn laatste aanwinst Gucci schoenen werd het laatst gezien ergens in de jaren '60, aan de voeten van toen nog prinses Paola. Je kan hieruit besluiten, alles komt terug. En dat is leuk want ik zie nu mijn dochter dingen combineren, die ik in 1985 ook droeg. De mom-jeans werd in die periode ook al gesignaleerd en heeft nu ook zijn comeback gemaakt, net zoals hogervernoemde Vans of Nikes.

Dat een schoen dus heel erg aangeeft uit welk mode-decennium ie komt, staat als een paal boven water. Schoeisel zegt vaak heel veel over de bezitter en hoe innig hij/zij met mode bezig is. Voor de ene nietsbetekenend, voor de ander van cruciaal belang. Zelf behoor ik tot de 2de groep en kan me echt ergeren aan iemand die gekleed is 'to the nines' maar dan compleet de mist ingaat met zijn schoenen. Het klinkt een beetje blasé maar het is mijn persoonlijke COD en zwak punt. Maar verder ben ik best lief hoor ! 

 

 

 

photocredit Vogue España

photocredit Vogue España

always be you 

Lente in zicht ! Wat zijn de trends en 'musthaves' voor dit seizoen ?

Na de pyjama-stijl zou nu ook de badjas-stijl zijn opmars maken. Dit jasje zou wel eens de nieuwe trench kunnen worden ; nonchalanter gedragen in 3/4 of lange uitvoering en uitgevoerd in een obligate zachte knuffelstof zoals het een echte badjas beaamt. 

Streepjes zijn nooit 'out of fashion' maar dit jaar krijgt het streepje een extra dimensie ; denk aan de uitklapbare strandstoeltjes of parasols aan de kust. Dit soort streepje is net iets vrolijker en kleurrijker en mixt complementaire kleuren op zowel witte als knalgele achtergronden. 

Kaki of legergroen zag je al terug in oversized regenjacks maar nu ook in wijde broeken, vastgesnoerd met strik in de (hoge) taille. Ook rokken en bloesjes mogen niet ontbreken in je lentegarderobe ; ze maken de velen bloemenprints een beetje stoerder en minder tuttig. 

Alle tinten geel zijn welkom in je kledingkast. Vrees niet dat jij geen geel kan hebben want er is een nuance voor elk huidtype. Van zachtgeel tot kuiken overgaande naar curry en zelfs fluo. Alles kan, zolang het jou als individu maar staat. 

Single shoulder cut out ; schouders blijven zichtbaar maar dit keer is het nieuwe sexy slechts aan 1 kant zichtbaar. Persoonlijk vind ik dit een een goede wenteling want iemand met brede schouders leek alleen maar breder met deze onverhulde lichaamsdelen terwijl slechts eentje mysterieuzer maar tegelijkertijd ook pretentieloos overkomt. Een winner en zeker iets wat ik super graag aan mijn kleerkast wil toevoegen. 

Mouwspleten zijn de ingetogen versie van de shoulder cut ; enkel zichtbaar wanneer de drager in beweging is en straalt een zeker gevoel van klasse uit. Vooral in combinatie met mooie armbanden dus bemachtig een paar fijne exemplaren om  je look te individualiseren !

Waist trainers mogen nu ook boven je kleding ; dit accessoire benadrukt zeer uitgesproken jouw taille. Dit is een look die misschien niet voor iedereen weggelegd is omdat het alle aandacht trekt ; anderzijds kan het een statement piece zijn om je individualiteit uit te drukken. 

Fold over skirts/pants

In het Engels klinkt alles wat met mode te maken heeft soms duidelijker dan de beste vertaling naar het Nederlands. Dit soort rok of broek is vaak wijd en heeft bovenaan een stukje extra zodat je dit over je ceintuur heen kan plooien. Een super look zeker als je liefhebber bent van de a-symetrische snit. Zelf moet ik hier even aan wennen en op zoek gaan naar een model dat mij goed zou passen en vooral staan want wat gepresenteerd wordt op een catwalk model is niet persé altijd een goed idee voor iemand van 1.62m en maatje 38. 

Zo, dit was in een notendop wat je mag verwachten de komende weken .. welke stijl is jouw favoriet en wat ga jij zeker aanschaffen ? 

 

 

photo credit India Suy 

photo credit India Suy 

signature style

Iedereen heeft waarschijnlijk een paar key-items waarnaar hij/zij grijpt om zich voor dagdagelijkse taken aan te kleden. Vaak zijn ook net dit de kledingstukken waarvan je weet dat ze werken voor jouw type en lichaamsbouw. Heb je geen idee welke kledingstukken dit voor jou zouden kunnen zijn ? Wel, hier is een simpel trucje. Neem 5 stukken uit je kast, die je dikwijls draagt en elke dag zou kunnen dragen, rekening houdende dat niemand je iedere dag zou zien in deze kleding. Probeer 5 items te kiezen uit elke categorie zoals broeken, jassen, rokken, topjes en schoenen. Stel nu jezelf de volgende vraag : hoe beschrijf je deze stijl ?

Strak of met veel rushes ? Veel kleur of monochroom ? Zachte materialen of leder en lak ? Welk imago stralen de kledingstukken uit ? Benadrukken ze je lichaam of niet ?

Alle antwoorden op deze vragen kun je samenbundelen tot je persoonlijke stijl barometer ; indien je happy bent met deze 5 toppers dan heb je je signature style gevonden. Het handige aan dit lijstje is dat je nu kan vermijden om in herhaling te vallen en ervoor te zorgen dat je niet 27 witte hemden in je kast hebt hangen die zo sterk op elkaar lijken dat je stijl zich op den duur in saai en alledaags omvormt. Want eigenlijk zijn dit ook miskopen ; het heeft geen zin om zoveel gelijke stukken in je garderobe te hebben. 

Nu we het toch over miskopen hebben .. stel jezelf de vraag waarom je ooit die miskoop aanschafte. Was het de kick omdat het zo duur was of net de solden-prijs die je overstag liet gaan ? Kocht je het omdat het trending was of gehypet ? Of een paniekaankoop voor een speciale gelegenheid ? 

Probeer deze vragen voor te leggen aan jezelf op het moment dat je in de winkel staat ; je zal ervan versteld staan hoeveel miskopen je kan vermijden. Voel je je gedwongen door een verkoper in een winkel, laat je dan zeker niet overhalen om iets aan te schaffen ! Zelf gebruik ik bij pushy verkooptechnieken de volgende zin ; "ik vind het ontzettend mooi maar omdat het niet mijn dagdagelijkse stijl is, vraag ik een uurtje bedenktijd. Als het dàn nog in mijn hoofd blijft zitten, zie je me zeker snel terug !"

Als de verkoops-assistent vriendelijk begrip toont, ga jij met een goed gevoel naar buiten en is de kans er effectief dat je nog terug zal komen in deze zaak. Krijg je echter dat onbehaaglijke gevoel van dwang en blijkt die verkoper ineens niet zo vriendelijk meer .. dan stel ik voor om zo snel mogelijk het pand te verlaten. Doe alsof er brand is uitgebroken ! Ren naar de deur ! En kom nooit meer terug. 

Wat kan je signature stijl nu nog interessanter maken ? Bedenk even bij jezelf wat de ontbrekende items zouden kunnen zijn in je kledingkast. Kan een bloesje met print je monochrome look doorbreken ? In een ideale wereld zou je minstens 3 maal zoveel tops moeten hebben tegenover broeken of rokken. Bekijk deze als de basis en je topjes als de stukken die je look van bijv. dag naar nacht zouden kunnen laten overvloeien. Je hoeft echt geen baljurk aan te schaffen voor wanneer een speciale gelegenheid zich voordoet. Een mooie zijden blouse in een contrasterende kleur zoals kobaltblauw of fuchsia, kan je monochrome outfit omtoveren tot een feestelijke uitdossing ; verander je comfortable schoen of sneaker naar een hakje of glitter brogue et voilà, je bent trouw gebleven aan jouw stijl zonder al te grote ingrijpende veranderingen maar met effect. 

Hopelijk kunnen jullie met deze tips al aan de slag. Heb je vragen of wil je een advies ? Dan help ik je graag. Stuur me gewoon een berichtje via het contactformulier.