Beauty Rituals

Net zoals iedereen heb ik enkele favoriete producten die ik blijf aankopen omdat ze gewoon top zijn. Zo heb ik vaste bad-ritueel items, een primer voor op de wimpers die ik 3 à 4 keer per jaar aankoop en een red-middel voor allerlei huidkwaaltjes.

Zal ik ze even voorstellen ?

De Hammam Delight schuimende douchegel ontdekte ik afgelopen zomer ; ik was op zoek naar een mooie Hammam-handdoek voor mijn man en kocht er bij wijze van extraatje deze douchegel bij. Het pakketje ging mee de koffer in naar Ibiza en hij gebruikte het daar in ons hotel als dagelijks product wanneer ie een douche nam. Telkens hij dat had gedaan, geurde onze badkamer overheerlijk en fris. Terug thuis gekomen haalde ik meteen een 2de flacon en gebruikte deze ondertussen ook zelf. De geur is fris en unisex ; werkt dus prima voor zowel man als vrouw. Ikzelf heb een vrij droge huid en moet ik dus in deze gure maanden, extra tijd besteden aan het voeden van mijn lichaam. Daarom kocht ik in dezelfde lijn van de Hamman reeks ook nog een douchepasta, die je na het scrubben kan aanbrengen. De pasta voedt niet alleen de huidlaag maar laat ze ook zijdezacht aanvoelen ! Een aanrader dus. 

Na het badritueel gebruik ik voor ellebogen, knieën en onderbenen de Creme de Corps van Kiehl's ; ik koop meestal de ultragrote flacon zodat ik een lange tijd gebruik kan maken van deze creme die ook voor zeer droge huidjes uitermate geschikt is. Ik ben verder niet zo'n grote Kiehl's fan maar deze creme is fantastisch en bovendien trekt hij zeer snel in de huid. Handig als je gehaast bent ; gewoon smeren, handen wassen en je bent klaar om je aan te kleden. 

Soms heb ik last van zeer droge plekken op mijn armen of benen ; dit is vaak het gevolg van de (té) hete baden die ik neem. Ik weet dat het niet goed is voor de huid maar ik geniet zo ontzettend hard van dat ritueel dat ik het er voor over heb. Bezie het als comfort-food maar dan in een mega kuip vol warm water. Dus, als mijn huid herstellende voeding nodig heeft, zorg ik dat ik deze plekjes insmeer met Silver Repair creme van Widmer. 

Wat make-up betreft kan ik zeer kort zijn ; heb nooit veel gebruikt en nu ik 40+ ben zal dat zo blijven. Ik ga echter nooit de deur uit zonder mascara en een streepje lipgloss of lipstick.

Voor de wimpers gebruik ik een donkerbruine primer van Benefit ; die zorgt er voor dat mijn wimpers een mooie basis hebben, uitgewaaierd zijn en net iets langer lijken. Vooral dat laatste is belangrijk ; ik heb namelijk 4 jaar lang wimper-extensions gehad en daar hebben mijn wimpers echt enorm van afgezien ! Die extensions zijn super makkelijk en je hebt meteen een goede blik als je opstaat maar ondertussen zien je eigen wimpers heel erg af van de chemische lijm die gebruikt wordt om de valse haartjes vast te zetten. Dus besloot ik een jaar geleden om de extensions te laten voor wat ze waren ; ik wilde eerst zien wat de gevolgen voor mijn natuurlijke wimpers waren vooraleer ik nog eens een sessie zou overwegen. Ik schrok wel van wat ik zag ; het leek alsof er iemand met een schaartje ze zeer kort en loodrecht had afgeknipt. Ik kon wel huilen ! Dat was voor mij het signaal om nooit meer onnatuurlijke materialen te gebruiken ; ik haalde een voedende wimperverzorging van Talika bij de drogist en gaandeweg herstelden de haartjes zich terug in zijn originele staat. Dat heeft toch ongeveer 6 maanden in beslag genomen. Ik mag echt van geluk spreken dat ze netjes terug gegroeid zijn. Zelfs nu nog, een dik jaar later, gebruik ik regelmatig voedende producten voor de oogleden en wimpers. Conclusie ; extensions of valse wimpers zijn eens leuk voor een party of gelegenheid zoals trouwerijen etc maar ik raad echt het continue gebruik af, ervaringsdeskundige zijnde zoals je hierboven hebt kunnen lezen. 

Zo, hopelijk hebben jullie wat leuke tips kunnen ontdekken .. wat zijn jullie vaste beauty-rituelen of producten ? Ik hoor het graag.