Koken met een topchef ..

Enkele maanden geleden leed ik aan chronische slapeloosheid ; het werd op een gegeven moment zo erg dat ik besloot professionele hulp in te roepen en zo begon ik op aanraden van mijn huisarts met slaaptherapie.

Gaandeweg leerde ik slaap anders te bekijken en zag ik mijn slaapkamer niet meer als een vijandelijke ruimte vol demonen en vreselijke gevoelens. Wanneer ik weer eens wakker lag, moest ik van mijn therapeute opstaan en iets gaan doen. 

Dat iets gaan doen is voor iedereen anders ; een kopje melk warm maken en rustig uitdrinken, televisie kijken of een boek lezen. Een tijdschrift mocht ook. De tijdschriften die ik in huis heb zijn meestal fotografie-gerelateerd en zouden mij niet slaperig maken ; integendeel, ik word er net hyper van, dus geen goed idee. Een boek was een andere oplossing maar zou evenmin helpen. Ofwel moet ik me té erg concentreren en geraak ik dus wéér overprikkeld ofwel wil ik verder lezen, zeker wanneer het een spannend boek is en een page-turner. Not a good idea.

Op een gegeven moment had ik dé oplossing gevonden ; welke boeken zijn niet té spannend, hebben mooie plaatjes en korte verhalen ? Juist ja, kookboeken ! Aangezien wij een mooi aanbod in huis hebben en ik ook echt wel let op beeld en niet alleen inhoud, had ik keuze zat. 

En zo begon ik kookboeken te bekijken en te lezen ; súper ontspannend en aangenaam. Vreetbuien midden in de nacht hield ik er niet aan over, wél goeie recepten en kooktips. En zo ben ik gaandeweg terug beter gaan slapen - want eens je ogen gaan knipperen en zwaar worden is dat hét teken dat je terug in je bed moet - maar moest ik ook iets doen met al dat leesvoer van de afgelopen maanden. In ieder geval werd mijn kook-goesting getriggerd en ben ik dus nu aan het koken geslagen. 

Eergisteren kocht ik op de Boekenbeurs SIMPLE FOOD van Sergio Herman en ik was echt niet alleen maar van plan zijn boek als slaaphulpje te gebruiken. Geef toe, wie wil er niet eens met een echte topchef koken ? Ik alvast wel. Alleen zou Sergio's fysieke aanwezigheid mij reuze zenuwachtig maken en zou er van deftig koken niks in huis komen vrees ik. Dus doe ik het met behulp van zijn boek. En zo geschiedde. Ik heb net een eerste recept uitgeprobeerd ; ongelooflijk hoe lekker het ruikt én er ook uitziet. Fantastisch toch ? 

En zo zie je maar weer dat elk nadeel (insomnia) ook zijn voordeel heb (heerlijk eten).