Signature Style

Vandaag lanceert HM zijn collaboratie met Kenzo. Meestal kijk ik enigszins wel uit naar de samenwerking en ik verwachtte ook wel een mooie uitwerking. Mijn man - Mr C - draagt ontzettend graag Kenzo hemden en heeft er dan ook al enkele in zijn kast hangen. Zelf was ik fan van het eerste uur van de felbegeerde tijger sweaters en wollen statement jumpers met het beroemde K logo. Maar dat was enkele jaren terug. 

Ondertussen ben ik back to basics zoals om de zoveel tijd gebeurt met mijn kledingkeuze. Er hangt dus veel grijs, navy, zwart en een tintje oud-roze of flessengroen in mijn kast. Maar voornamelijk dus die 3 eerste tinten. En net dit weekend werd mijn kast aangevuld met een camel-kleurige jas van The Kooples. Ik ben als het ware winterklaar ; laat die kou maar komen.

Als ik dan even naar het aanbod kijk van de samenwerking tussen HMxKenzo, dan doe ik toch een stapje achteruit. En nog 1 .. en ik draai me geruisloos om en loop weg. Kijk, persoonlijk vind ik de stijl ontzettend gaaf en gewaagd maar kan ik me alleen iemand als een Tiany Kiriloff er in voorstellen. Zij heeft net die perfecte look en uitstraling om er mee weg te komen zonder dat men haar Is het al carnaval op straat naroept. Of Aziatische mensen, die staan met alles en maken elke look gewoon cool. 

Maar ik dus niet. Die klassieke kop van mij vraagt rust en stijlvolle eenvoud. Tijdloosheid. 

Stiekem had ik gehoopt dat deze keer Victoria Beckham aan de beurt was ; nu kan ik alleen hopen dat men haar bij HM voorstelt aan het grote publiek, ergens begin volgend jaar. Dan weet ik zeker dat ik vooraan zal staan in die rij, wie weet zelfs een nachtje doorbreng als een echte fashion victim. Desondanks ben ik wel benieuwd naar hoe jullie en de rest van de wereld deze collectie mixen & matchen. 

Dominica CeuleersComment