Flowerpower

Elk jaar probeer ik mijn tafeldecoratie aan te passen aan de mode van dat moment ; mode is misschien niet het juiste woord want ik doe toch gewoon mijn zin maar daarmee bedoel ik dan eerder een kleur of materiaal dat het gaat maken of het komende jaar enorm gewild zal zijn. Ik had eerder al versieringen in rosé goud, verweerd hout en witte tinten, turkoois met een zomerse Ibiza vibe en ook eens minimalistisch. 

Nu, dit jaar wilde ik eens iets anders en meer in de hoogte en/of breedte gaan met bloemen ; ik bedacht dat die mooie met bloemen gevulde vazen op schilderijen uit de 17e en 18e eeuw een goed beginpunt zouden zijn om mee te werken ; alleen zijn zulke stukken vaak groot en hangerig naar de zijkanten toe wat niet handig is als je zo'n pronkstuk voor je neus hebt staan op tafel. Je ziet namelijk geen hol van de persoon die tegenover je zit. In deze tijden van asociaal gedraag aan tafel (smartfoon in hand - geen echte conversatie meer voeren) vond ik dit echt niet kunnen ; ik eis niks van mijn gasten, zelfs geen cadeaus maar heb wel graag mooie verhalen, discussies en 'ik-doe-het-in-mijn-broek-stories die iedereen moet kunnen mee volgen ; niet alleen op het gehoor maar ook visueel en met veel expressie. Iedereen moét iedereen kunnen zien aan tafel. Daarom ging ik ten rade bij mijn vaste bloemist voor het grote werk namelijk Flor Artes. Zij hielpen me verder om dit idee uit te werken en bestelden in de eerste plaats een vaas zo hoog, die niemands zicht zou belemmeren. Volgende punt was dan welke bloemen, kleur en de extra's .. 

Dit laat ik dan weer graag aan de vakman of -vrouw over bij Flor Artes ; zij weten precies welke bloemen er op dat moment beschikbaar zijn, de kleuren en het uitwerken van het bloemschikken. Ik heb enkel aangegeven wat ik voor ogen had en welke kleuren er verder op tafel zouden worden gebruikt qua servies, bestek en tafelkleed ; zij deden de rest. 

De vaas werd uiteindelijk aan huis geleverd en centraal op onze tafel geplaatst ; zou kon ik netjes eromheen werken zonder dat er een kans bestond dat ze tegen de vlakte zou gaan. Wat niet gebeurd is trouwens :-)

Mochten jullie ook zulke vaas overwegen, dat kan, maar ik raad wel aan om eerst de stabiliteit van je tafel goed uit te testen. Onze tafel weegt een ton en verplaats je niet zomaar dus die kan letterlijk tegen een stootje (zeg maar stoot). Je moet weten dat dit bloemstuk ongeveer een 1.20m hoog is en uiteindelijk op een zeer dunne poot rust ; dus die stevige basis is een must. Zet ook je zatte nonkel ver weg uit de buurt van dit glazen pareltje ; één bruuske armbeweging kan ook voor de nodige scherven en een jarenlange familieruzie zorgen. 

Het leuke is dat Flor Artes met zeer goede kwaliteitsbloemen werkt en ik al bijna een week plezier heb van mijn bloemenpracht ; slechts 2 roosjes hebben het kopje laten hangen maar dat is niet erg ; overmorgen ga ik gewoon enkele bloemen bijhalen en vervang de verwelkte door nieuwe verse. Zo kunnen ook mijn gasten van ons nieuwjaarsfeestje hun oooooh's en aaaah's laten horen wanneer ze ons pronkstuk te zien krijgen. Wil je de vaas in zijn totaliteit bewonderen ? Klik dan gewoon even door naar mijn Instagram pagina van enkele dagen geleden ; daar zie je de vaas in al zijn glorie. Indien je ook een mooi stuk wil laten maken of je wil laten adviseren voor een met bloemen versierde feestdis, gewoon even doorklikken naar de pagina van Flor Artes of een keertje binnen springen. De etalages alleen al zijn de moeite waard om een keertje langs te gaan. 

Flor Artes, Mechelsesteenweg 159 te 2018 Antwerpen. 

Dominica CeuleersComment