Shoplog Charlotte Tilbury en YSL

Hallo iedereen, 

zoals beloofd een eerste shop-log van enkele make up producten die ik onlangs uit Dublin meebracht ; in deze editie zal ik enkele van mijn favoriete producten - die ik deze week uittestte - aankaarten.

1. Yves Saint Laurent Touce Eclat n° 2 - een zeer mooi egaal dekkende concealer voor onder de ogen. Persoonlijk zou ik deze eerder voor een avond make-up gebruiken of na een nachtje zeer zwaar doorstappen. Ik kocht en gebruik kleur nummer 2 die perfect geschikt is voor een lichte huid met rozige ondertoon. Momenteel ben ik niet gebruind maar heb ook niet de bleekste huid dus deze kleur is prima voor mijn huidtype.

2. Charlotte Tilbury Mini Miracle Eye Wand n° 2 - een dubbelzijdige stick, vergelijkbaar met de YSL van hierboven alleen heeft deze een extra primer die je vooraf aanbrengt en een extra schittering met zich meebrengt. Hij is qua dekking een beetje luchtiger dan de Touche Eclat dus perfect voor overdag of wanneer je geen zin hebt in een zware make up. 

Tijdens mijn opzoekwerk naar dit merk, kwam ik terecht bij make up artieste en vlogger Pixiewoo die zelf heel vaak met het merk werkt. Zij raadt aan om de YSL met de CT te mixen voor een subtiel highlighting effect, dit wanneer het nodig is om donkere wallen te camoufleren maar zonder dat de make up zwaar oogt. De glans die in de Mini Miracle Eye Wand zit, vermindert het zware effect van de YSL. 

3. De Iconic Liquid Eyeliner Pencil is een potlood om te gebruiken op je onderste ooglid daar waar je normaliter het zwarte lijntje trekt ; waar zwart de ogen verkleint, opent de Rock 'N' Kohl Eye Cheat de ogen ! De beige tint smeert super makkelijk uit en geeft je meteen een open blik. Wanneer je ogen rood zijn door een verkoudheid of vermoeidheid, kan dit potlood de rode kleur egaliseren en tegelijk je vermoeide ogen een boost geven. Persoonlijk is dit tot hiertoe mijn favoriete Charlotte Tilbury product.

4. De Wonderglow Instant Soft Focus is een mix tussen een anti-age elixir en een teint verhelderende creme ; zéér luchtig qua textuur en best aan te brengen als primer of mixen met je liquide foundation. De champagne-kleurige gloed vangt het licht prachtig op en doet bijna hetzelfde als de strobings-technieken die momenteel zo populair zijn, maar dan zonder de té overdadige indruk. 

5. De Matte Revolution lipstick is alles wat de naam van dit product zegt ; revolutionair !  Ik bracht de lipstick in de ochtend aan, voor het ontbijt, en hoefde slechts 1 maal bij te stiften diezelfde dag. De lipstick voelt aangenaam en zacht aan, droogt de lippen absoluut niet uit ; wat ik ook een pluspunt vind is, dat de kleur die je ziet op het voorbeeld ook effectief de kleur is op je lippen. Heel vaak lijken lipstick-kleurtjes prachtig op het voorbeeld maar valt het resultaat op de lippen heel erg hard tegen. Niet bij deze ; een aanrader wat matte lippenstift betreft ! Het kleurtje dat ik aankocht is de Very Victoria

6. Het laatste product heb ik al iets langer maar ik wilde het toch even vermelden omdat ik het echt vaak gebruik en er ontzettend tevreden over ben. De Kiss & Blush n° 8 van Yves Saint Laurent is een blusher die ook op de lippen kan gebruikt worden maar ik heb hem echt specifiek voor op de jukbeenderen gekocht ; ik koos de kleur Pink Hedoniste omdat een poederig rose het beste effect heeft op een lichte huid zoals de mijne. De applicator smeert best dik uit dus tik ik meestal maar 1 à 2 keer max ter hoogte van mijn jukbeen en blend het dan goed uit met mijn Sisley kabuki kwast. De kwast is trouwens ook een aanrader .. 

Omdat deze creme zo goed gepigmenteerd is, heb je inderdaad niet veel product nodig en samen met het gebruik van een goede make up kwast, lijkt het blosje zo subtiel dat het evengoed een gezonde glow zou kunnen zijn. Geen overdadige 18e eeuwse Marie-Antoinette wangen please !