Over rushes en frullenbloezen

Wat kleding betreft, kan je me meestal uittekenen in een standaard plunje ; monochroom in de vorm van donkerblauw, zwart en wit. Voeg er een vleugje lurex (mijn sokken) en leder bij (mijn handtas) en ik ben happy. De sneaker-trend, daar hadden we het al eens over, daar ben ik nog steeds erg blij mee en wijk ik voorlopig nog niet vanaf ; ik switch wel eens naar een klassieke loafer van Gucci of een rock laarsje van Chloé, maar meer ook niet. Hakken zijn eerder uitzondering dan regel tegenwoordig.

En als de hakken uit de kast gehaald worden dan verandert ook een beetje de eenvoud van de normcore naar een meer gesofisticeerde of uitgesproken look. Denk aan de asymmetrie van Cédric Charlier of de romantische bohémienne van Isabel Marant. 

Naast de eenvoud waarvan ik zo van hou, heb ik een zwak voor bloezen en tops met rushes ! Alles wat maar neigt naar de jaren 80, denk Doris D & the Pins, lady Diana en Dynasty, raakt telkens een zwakke plek in mijn hart. En ik ben zeker niet alleen ; tussen enkele van mijn gelijkgestemde Insta-volgers en mezelf, circuleren vaak links, over en weer, met bloezen vol rushes, borduursels en kant. Frullenbloezen noemen wij ze onderling. Je kan je mijn enthousiasme al voorstellen toen ik de huidige collecties van Isabel Marant, Mango en Topshop zag voorbijkomen. Ik word daar toch zo blij van ! 

En nog blijer wanneer de dames van Step by Step me beiden een seintje geven dat de Daniela blouse van IM in hun rekken hangt ! Woop woop ! Afgelopen zaterdag dus snel naar de shop gelopen en de witte/wijnrode versie cadeau gekregen van manlief ; weet ik meteen weer wat dragen voor het verjaardagsfeest van mijn schoonbroer. Want wij dames hebben toch nooit iets om aan te trekken, juist ? 

:-)

Dominica CeuleersComment