Vandaag is rood ..

Rode lippenstift .. een 'miracle wonder' of hét make-up artikel from hell

Ik geloof graag dat er eindeloze artikels werden geschreven over rode lippenstift ; welke is goed, welk merk vlekt niet of juist heel erg en voorziet je tanden van een extra rood laagje ?

Ervaringsdeskundige ben ik misschien (een beetje) ; ik kan verdomd wat merken en soorten opnoemen die ik ooit gebruikte. Van de meest dure high end merken tot de goedkoopste uit Kruidvat, allen hebben ze minstens 1 dag mijn lippen gesierd. Conclusie ? Er zijn voor mij slechts 2 merken die daadwerkelijk goede punten scoren en wel hierom :

1. vasthoudend

2. kleurecht

3. verzorgend

Waarom rode lippenstift dragen ? Voor mij dé ideale bliksemafleider voor vermoeide ogen, bad hairdays of een megapuist met de aspiratie van een zweer of erger. Rood trekt de aandacht en leidt af van eventuele aangezicht ontsiersels die de kop opsteken, net wanneer je dat nu echt eens kan missen. Rood kan je maquillage omtoveren van dag naar nacht met 1 enkele haal van je lippenborsteltje. En gewoon, rood omdat het kan.

Welke labels volharden qua kleur en houdbaarheid ? 

Van Clinique is geweten dat zij zéér goede producten hebben ; zelf was het nooit in me opgekomen om lippenstift van dit merk aan te kopen, laat staan te zoeken in de betere parfumerie. Bij Clinique denk je in de eerste plaats aan verzorging en smeren, niet aan sexy rood en make-up.

Maar toch .. enkele jaren terug ontdekte ik via de Garance Doré webstek welk prachtig lippenrood Garance zelf gebruikt ; een volledige blogpost praalde ze over de lengte van haar haar maar geen woord over de prachtige kleur op haar lippen. Was het een list om ons aandachtige lezers warm te maken voor spul van Clinique ? Intentioneel of niet, iedereen was verzot op die stralende lach en kleur dat geen kip reageerde op het beoogde doel van haar post maar wij allen massaal gingen vragen welk merk en vooral, welk type/nummer lippenstift haar welgevormde mond mocht sieren. Bleek dus de Red-Y to wear n° 12 te zijn. Ik denk dat diezelfde week de aandelen van Clinique omvangrijk de hoogte zijn ingegaan want ook ik ging overstag en kocht het begeerde goedje aan.

Qua kleur is de n° 12 echt perfectie ; rood zoals rood hoort te zijn, geen rozige of andere ondertonen, mooi mat maar zonder uitdrogende eigenschappen. De houdbaarheid is echt super en indien je een beetje let op hoe je eet en drinkt (rietje) hoef je misschien slechts 1 keer bij te stiften op een avond. Geweldig toch ? 

En net wanneer je dacht, beter kan het niet, ontdek je op een dag een onbekend merk, dat nóg beter scoort qua houdbaarheid. Artdeco kwam heel toevallig op mijn pad ; ik had me ingeschreven om samen met een vriendin een workshop Victory Rolls te volgen en kwam daardoor in een winkeltje terecht vol vintage kleding en make-up. Niet dat ik het retro type ben maar ik hou wel van het soort vrouw dat zich zo kleedt en vooral van de dame die burlesk bekend maakte, Dita von Teese. 

Dita prikkelt en dat deed de mooie verpakking ook ; niet alleen het doosje maar ook de houder zelf is een streling voor het oog. Ik kocht kleur n° 15 voor de grap maar ontdekte daardoor de aller-allerbeste rode lippenstift ooit. Eens hij op je lippen zit, blijft de kleur daar ook. Qua kleur is het eerder een zomerrood - hij heeft namelijk een oranje ondertoon - maar misschien is dat eigen aan de vintage kleurtjes uit de jaren '50. Moet ik je nog overtuigen door te zeggen dat ik terug naar dat winkeltje ben gegaan achteraf en de 2 andere tinten ook aankocht ? 

Kleuren 28 en 36 zijn dan wel eerder bruinrood en warmrood dan vuurrood maar hebben dus diezelfde resolute geldigheid en blijven perfect je mond sieren eens aangebracht. 

Kortom, deze 2 labels zijn tot hiertoe de enige die doen wat ze beloven ; niks zo erg als een kleurtje dat amper 1 uur aanwezig blijft om dan te vervagen en zich te beperken tot de randjes van je lippen. Lipstick en publique aanbrengen blijkt namelijk iets waar mannen een hekel aan hebben ; niet dat ik me daar nu veel van aantrek maar toch.. laat deze post een goed bewaard geheim zijn voor alle dames die dinsdag aanstaande een (eerste) date hebben op Valentijn. Want je weet, you never get a second chance to make a first impression ..

Clinique is te koop in de betere parfumerie ** ArtDeco is in Antwerpen te verkrijgen bij Maison Retro in de Leopoldstraat

 

 

 

 

Dominica CeuleersComment