Een partikel van schoonheid

Even een kleine update wat mijn eindwerk betreft ..

Sommigen onder jullie zullen gemerkt hebben dat er tijdens het weekend een wel héél speciaal beeld in mijn Instagram account geslopen is ; ik ben zelf zo ontzettend blij met die opname ! Het heeft me meer bepaald op weg gezet om mijn eindwerk nog juister in kaart te brengen ; donderdag moeten we ons werkplan verdedigen aan onze mentor en mede-leerlingen. 

Ik weet nu dat ik meer bepaald elk aspect van typisch Belgische gebruiken en (weekend) beleving zal in beeld brengen maar op zo'n manier dat zelfs de meest marginale, obscure of doodsaaie dingen ook op een mooie uitgepuurde wijze een verhaal kunnen vertellen.

Want zelfs het meest doodgewone iets kan een partikel van schoonheid bezitten .. Het is net dat deeltje (ik noem het zelf de zoektocht naar God-deeltje* 2.0) dat ik wil vangen en vereeuwigen op de gevoelige plaat. 

Het fotoboek Lots of Cake van fotografe Laura Curran is een mooi voorbeeld van wat ik precies bedoel ; zij heeft op een prachtige manier een reeks gemaakt over speciale gelegenheden bij haar ouders thuis en hoe haar moeder hierin een cruciale rol speelt. 

Je kan het boekje Lots of Cake vinden bij Copyright in Antwerpen, vlakbij de ingang van het Modemuseum. 

 

 

Het Higgs-boson, ook wel het *God-deeltje genoemd, verleent de eigenschap ‘massa’ aan alle bekende elementaire deeltjes. Massa beïnvloedt hoe deeltjes zich gedragen. Higgs-bosonen bepalen dus uiteindelijk wat wij om ons heen zien, van de kleinste levende wezens tot de grootste sterrenstelsels. Het Higgs-boson is een van de bouwstenen van het leven. Groot probleem is echter dat de Higgs-bosonen nog nooit zijn waargenomen. Ze bestaan alleen in de theorie. Op grond van wat wetenschappers al weten, hebben ze uitgerekend dat er ergens een deeltje als het Higgs-boson moet zijn. Ook de wetenschappers van de deeltjesversneller zijn op zoek naar het God-deeltje.

Dominica CeuleersComment