Jean

Sinds kort ben ik terug into jeans .. waarschijnlijk omdat ik a) ben afgevallen en b) de modellen die nu in zijn me goed bevallen. Ik kocht daarom de afgelopen weken enkele maaksels in verschillende kleuren waaronder grijs, de donkerste denim tint en de gebleekte versie. Mijn broeken vond ik onder andere bij Diesel, HM en Mango maar ik wil zeker geen merk of keten opdringen aangezien ik zelf een super moeilijk mens ben wat jeans betreft ; een denim broek moet goed zitten en vooral, jouw figuur op zijn best laten uitkomen. Vooral dat laatste maakt het aanraden van een label lastig dus praat ik liever over vormen en lengtes dan over merken. 

De straight fit is een goede vorm die bijna iedereen past ; wanneer je je merk gevonden hebt, kan je met deze shape weinig fout doen. Wanneer dit model dan ook nog eens een high waist heeft, ben je eigenlijk klaar en is je keuze gemaakt. Je kan je niet voorstellen hoe blij ik ben dat de lage taille stilletjes aan naar de achtergrond verdwijnt want hoe je het draait of keert, een lage taille is gewoon niet comfortabel en bezorgt de drager meer dan eens een gênant moment. Muffin tops en builders bums (platweg de streep van uw kont, ongewild laten zien) behoren tot het verleden met een hogere taille ! En eindelijk blijft je bloesje op zijn plaats zitten .. dat getrek en gesleur aan je hemdje omdat het telkens uit je broek floept, wat een vreselijk gevoel ! 

Dit gezegd zijnde, schafte ik me dus enkele broeken aan om me daarna thuis te verdiepen in de uitgebreidheid van mijn eigen kledingkast en te kijken welke tops en schoenen mooi zouden staan bij deze nieuwe aanwinsten. Alles in de categorie cropped werkt prima alsook lange zijden hemdjes die je nonchalant kan wegmoffelen in de hoge taille ; zowel sneaker als hak passen perfect en als de lengte van je broek net niet lang genoeg is, bieden interessante sokjes en kousen de oplossing. Kortom, ik ben super blij dat ik de jeansbroek herontdekt heb en ik af en toe eens kan afstappen van mijn signatuur blauwe of zwarte broek. Het enige wat nog ontbrak in deze familie was de witte of off-white jean. 

Dit bleek toch een lastiger verhaal, althans voor mij want zoals ik al eerder aankaartte, het merk is hier niet belangrijk, wel de fit en het model. Skinny witte broeken vind je pakweg overal ; straight fit modellen iets minder uitgebreid en als er dan al eens keuze is, dan hebben ze de obligate scheurtjes ter hoogte van dij en knie. En laat dat nu net iets zijn waar ik geen zin meer in heb. 

Ik had gehoopt dat er bij Bellerose of Weekday iets te vinden zou zijn want beide winkels tenderen het meest naar die stijl die ik voor ogen had ; jammer genoeg hadden ze niet de kleur waar ik zo op hoopte. Maar zie, zei iemand niet ooit .. de aanhouder wint ? Toen ik afgelopen donderdag COS passeerde in de Stadsfeestzaal, zag ik dat men op 1 van de mannequins een outfit had gepresenteerd die meteen mijn aandacht trok ; de broek zoals ik ze gedroomd had met een grijs topje en donkerblauwe trench ! Perfectie op een pop. 

Ook al was mijn tijd te kort, ik twijfelde geen moment en probeerde meteen de broek in verschillende maten. Jammer genoeg bleek net de maat die mij het best zou passen uitverkocht in beide COS winkels ; online shoppen dan maar. Ondertussen kreeg ik het verlossende bericht dat de broek onderweg zou zijn voor levering. Het enige waar ik nu nog op hoop is dat na volgende week de lente zich aandient want de vooruitzichten op dat vlak zijn miezerig en nat ! Ellende troef en dus niet het ideale moment om het eerste publieke moment van mijn witte denim te vieren. 

Het model waar ik zo vol van ben, vind je hier .. 

 

Dominica CeuleersComment