Uit het land der Iconen

Laat ik het eens hebben over wie mij vooral inspireert op modegebied. 

Miroslava Duma is een Russische modejournaliste en oprichtster van het online magazine 24/7 ; ik ontdekte haar voor het eerst op modeblogs zoals onder andere The Sartorialist en de Paris Fashion Week updates van Vogue. Zo'n 7 jaar geleden was ze eerder klassiek en heel erg haute couture gekleed + de onvermijdelijke Birkin of Kelly aan haar pols maar mettertijd veranderde ze in een leuke it-girl met trends die ook voor ons veel meer draagbaar werden. De korte bob maakte plaats voor een leuk flamboyage kapsel met messy froufrou ; ook ruilde ze haar torenhoge hakken voor sneakers van Nike en Adidas en gaf ze toe dat ze erg veel van deze comfortabele look hield. Misschien heeft het feit dat ze ondertussen ook moeder werd hiermee iets te maken ; comfort betekent niet altijd slonzig of ondoordacht. Nee, deze petite dame weet heel goed wat werkt modeland. 

Wat ik ook leuk vind is dat ze niet groot is - haar lengte is nooit bevestigd maar ze zou ergens tussen de 1.55 en de 1.60m schommelen. Voor mij persoonlijk toont ze wat werkt voor haar/mijn grootte en figuur en dat is een pak realistischer dan dat ik mezelf qua stijl moet vergelijken met iemand van 1.85m. Want kleding valt natuurlijk helemaal anders bij iemand die pakweg 20 cm kleiner of groter is. Het meest ben ik fan van haar jeans + leopard jas combi's ; ik heb al weken een leopard print mantel van Zara in mijn kast maar wist eigenlijk niet goed hoe deze op een fijne manier te combineren. Elke keer ik hem wilde aandoen, voelde ik dat er voor mezelf iets niet klopte. En dat is nu net wat kleding niet met je mag doen ; het comfort ziet niet alleen in het aanvoelen en de pasvorm maar ook in je buik.

En zie daar, een foto van Miroslava bracht verlossing ; ik kocht onlangs enkele leuke nieuwe jeansbroeken en merkte dat de pasvorm van mijn broeken erg aansloot op de modellen die zij draagt. Mom-jeans met korte uitgerafelde zoom of boyfriend (zonder scheuren) met omgeslagen zoom ; beiden kunnen zowel met sneaker als de slip-on met blokhak van Gucci gecombineerd worden. Een mooi statement t-shirt van Anine Bing of met Mickey Mouse print koppelt deze dame met een mooie klassieke mantel of luipaard-print. Een mooie handtas maakt haar look compleet ; ik ben niet zeker of ze Hermès volledig heeft afgezworen maar ook haar armcandy heeft een modernere omwenteling gemaakt. Ik vind haar gewoonweg een plaatje ! 

Indien jullie graag wat meer visuele info willen over Miroslava Duma en je hebt een Pinterest account, typ dan in de zoekbalk haar naam in met de jaartallen 2016 en 2017. 

 

 

 

Dominica CeuleersComment