Nieuw {geprobeerd en goedgekeurd} in maart

Deze maand gingen er een paar leuke nieuwe zaken open of verhuisden gevestigde waarden naar een nieuw adres. Zo opende afgelopen week Coccodrillo zijn nieuwe locatie aan de Arenbergstraat ; als er iets als een schoenenhemel bestaat, dan is ie te vinden in Antwerpen.  De winkel herbergt zijn collecties verdeeld over 2 verdiepingen ; dames op het gelijkvloers en de heren mogen een verdiep hoger alsook het sportieve damesschoeisel. Over Coccodrillo bestaan verscheidene meningen en ik moet eerlijk zeggen, dat bepaalde personeelsleden een werkpuntje hebben, qua beleefdheid en vriendelijkheid. Maar hey, af en toe loopt er een super lieve jongen in de zaak - herkenbaar aan zijn blauwe haar of te gekke outfit, het is DIE jongen die je als verkoper moet hebben. Ik hoop dan ook echt dat ie mee is verhuisd ! #tipvaneenechteAntwerpse

Net om de hoek opende gisteren De Serre, een prachtig pand gelegen aan de achterkant van de Botanische Tuin. Bijzonder is dat er geen personeel in de zaak rondloopt, behalve in de keuken. Je bestelt je ontbijt of lunch via de Tsjing app, je wordt verwittigd wanneer je eten klaar is en betaalt aan een automaat wanneer je klaar bent. Handig, snel en vooral rustig .. want dit is wat de Serre wil behouden. Volgende week ga ik dit zeker eens uittesten en hou jullie op de hoogte ! 

Aan de hoek van de JV Rijswijcklaan / Karel Oomsstraat opende een tijdje geleden LOKAL ; sinds 11 maart kan je er ook op zaterdagavond terecht en dus bestelden we een tafeltje om deze mooie brasserie een keer uit te testen. Niet alleen was de bediening vlot en super vriendelijk ; het eten was lekker, we probeerden onder andere stoofvlees (altijd een goede barometer) en als dessert carrot cake (mijn lievelingsdessert) en gingen tevreden en voldaan terug huiswaarts. We beloven hier zeker terug te keren en voegen meteen daad bij woord want volgend weekend gaan we met enkele vrienden en familie opnieuw aan tafel bij LOKAL. 

Eén van mijn #goedevoornemens op 01/01/2017 was te voet van Antwerpen 2018 naar Cremerie Germaine op 't Eilandje te stappen met een tante van me. Beiden hebben wij de goede gewoonte om onze stad te doorkruisen met de benenwagen, terwijl we bijpraten en genieten van de omgeving. Nog leuker is het natuurlijk wanneer je een einddoel hebt ; aangezien zij nog nooit van dit ijssalon had gehoord, maakten we de afspraak om Germaine zeker eens uit te proberen. Cremerie Germaine is nog maar 6 maanden geopend maar nu al een vaste waarde in ons geliefd Antwerpen. Afgelopen week voegden we woord bij daad en hebben we onze lijn aangedikt met de nodige calorieën ; klassiekers zoals de Dame Blanche of een Banana Split zijn goede 'testcases' om een salon en zijn ijs uit te proberen. De vanillesmaak bracht me werkelijk terug naar mijn kindertijd ; ik zag meteen weer de ijsventer op het strand van onze Belgische kust. Nog steeds vind ik dit het allerbeste ijs dat ik ooit at en tot hiertoe kon geen enkel ander ijsje hieraan tippen. Mijn coupe banana split was lekker alleen moest het bolletje aardbei er voor mij persoonlijk niet bij. 

Antwerpen is zo leuk wat nieuwe zaken betreft ; er is altijd iets in beweging of gaande en het slaat eigenlijk bijna nooit tegen. Nu alleen het weer nog en we kunnen binnenkort weer uitgebreid bestaande en nieuwe terrasjes gaan uit testen. Er staat nog heel wat op onze planning en kunnen niet wachten op dat ultieme lentegevoel ! 

Coccodrillo, Arenberstraat 2 te 2000 Antwerpen (website moet nog aangepast worden) ** De Serre, Lange Gasthuisstraat 29-31 te 2000 Antwerpen ** LOKAL Jan van Rijswijcklaan 1 te 2000 Antwerpen ** Cremerie Germaine, Nassaustraat 13 te 2000 Antwerpen 

Dominica CeuleersComment