In april ..

In april deed ik vanalles en niks ; zoals jullie al eerder konden lezen, was ik een 2-tal weken immobiel en kon ik buiten films kijken, lezen en mijn armen gebruiken, niet veel anders doen. Nu heeft elk nadeel zijn voordeel en door het breien terug intensief op te nemen, ontdekte ik hoe leuk het is samen met anderen mijn brei-ervaringen te delen. Lang leve de LIVE Instastories op Instagram. Ondertussen zijn we al enkele sessies verder en zijn er zelfs aanzienlijke stapels wol besteld om ons gezamenlijk 'project', de sjaal in een foute-ribbelsteek, tot een volwaardig einde te brengen. Neen aan half afgewerkte projecten en frustraties, neen aan het kopen van dure wol die uiteindelijk in een hoekje van de kamer, ver weg onderaan in een mandje (speciaal aangekocht om je breiwerk in op te bergen) te gooien en nooit meer terug ter hand te nemen voor een vervolg.

Ja aan projecten die afgewerkt worden én, nog belangrijker, binnen een acceptabele termijn, pakweg binnen de 3 maanden.

Anderzijds zijn voeding en gezond eten ook weer in de hogere schuiven van mijn bestaan beland. Waar ik soms nogal eens faalde om mijn dag zo voedzaam en gezond mogelijk te beginnen, heb ik nu de knop omgedraaid en ben ik - geïnspireerd door de vele ontbijt-en brunchzaken bij mij in de buurt - begonnen aan een nieuw (lees: gezond) hoofdstuk tijdens de ochtendstond. Homemade, geroosterde granola met een stukje vers fruit en lichte yoghurt of platte kaas. 

Deze ochtend was ik ook al begonnen met het pellen van mijn vers gekookte edamame-bonen (prachtig hoe groen deze zijn) om ze straks samen te bereiden met mijn soba noedels en avocado en babyspinazie. Een beetje limoensap en hop .. een fris lentediner vol goede vetten en vitaminen. Het is de bedoeling om nog voor de zomervakantie begint af te slanken naar 3 à 4 kilo minder, bovenop de 7 kilo die ik deze winter al verloor. Eens ik dan ook nog eens terug kan gaan sporten, zou me dit in principe prima moeten lukken. 

Wat ontdekte ik nog tijdens deze maand ? 

Sincerely Valentine opende een leuke pop-up in het Grand Bazar Shoppingcenter. Ze heeft een mooie collectie aan juweeltjes en prachtige oversized gestreepte broeken ; toen ik er foto's ging nemen werden er in een half uurtje tijd al 3 verkocht ! Ook de geliefde handtassen in de Gucci-stijl vliegen buiten als zoete broodjes. 

Ik ontdekte tijdens mijn #belgitude project een mooie zorgboerderij, Megusta, gelegen in het mooie Vlimmeren. Prachtig wat deze mensen doen en zeker eens een bezoekje waard ; wie weet schuilt er ook in jou een vrijwilliger om hier te werken !

Vandaag opent het M HKA opnieuw zijn deuren na 3 maanden van intensief verbouwen ; ben je fan van Axel Vervoordt, dan is dit museum van hedendaagse kunst zeker een aanrader. 

Eveneens vanavond wordt de DnA collectie met juwelenontwerpster Anne Zellien voorgesteld ; zij ontwierp op vraag van Diamant Antwerpen een betaalbare collectie .. ik mocht in het promofilmpje opdraven - niet als model maar als klant - en vond het dan ook een super eer dat Anne hiervoor aan mij dacht. Ik ben nu ook echt wel een trouwe fan/klant van het eerste uur ! 

Ik zal trachten om enkele leuke beelden te maken vanavond en je kan deze dan via mijn Instagram account terugvinden .. 

Hopelijk was jullie maand april niet zo gril als het weer en hebben jullie ook fijne dingen ontdekt of gedaan ? Deel gerust in de comments. 

Dominica CeuleersComment