What's in a name .. HOST {House of Sweet & Things}

Er zijn zaken waarvan je pas na de ervaring denkt, JA .. dit is het, de naam van de zaak klopt zo hard ! Wel, dit had ik na lange tijd nog eens bij HOST. Héél toevallig op mijn weg gekomen - de zaak waar ik voor beeld/interview met iemand had afgesproken, opende pas om 12u - dus verkasten we onszelf 3 huizen verderop. Ik denk niet dat er sinds de opening vorige week, zulke luide enthousiaste kippen als wij over de vloer kwamen, maar .. het was gemeend en niet gespeeld. 

Momenteel loopt er in het kwartier Statiestraat/Driekoningenstraat te Berchem een project, Pop Up to Date ; men wil de mensen bewust maken hoe leuk en divers deze straat wel is en het project geeft aan jong talent de kans om zich via een pop-up te tonen en daarbij ook de leegstand van verschillende panden op te vullen. Ik moet zeggen, een geslaagd project ! Ik had een werkafspraak voor mijn eigen #belgitude project met Vique, collega-studente-fotografe zij wist wel een paar leuke plekken waar we konden brainstormen en fotograferen/modellen zoeken voor .. enfin, zo gezegd zo gedaan, vrijdagochtend stonden we op de stoep voor een gesloten Brel, super jammer maar achteraf gezien 'het is dat het zo moest zijn.' 

Drie huizen verder zit HOST, een duurzame conceptstore met kleding, kunst en heerlijkheden (lees: appeltaart, koffie, lunch) ; het enthousiasme van de 2 zusjes die HOST recent openden, is aanstekelijk. De lichte ruimte, deels modern anderzijds industrieel is aangenaam en oogt licht. Je kan vooraan zitten in de etalage/leeshoek - shoppen in het centrale stuk van de winkel ; achteraan nodigt een mooie toog je uit met allerlei lekkers en je hebt meteen zin om aan 1 van de tafeltjes te gaan zitten met zicht op de tuin. 

Ik geef toe, mocht ik niet afgesproken hebben met mijn collega, ik had dit stukje Berchem nooit  ontdekt ! Eigenlijk best een beetje gênant  want het is dus echt een leuke straat en buurt, te meer omdat het amper op 10 minuutjes van bij me thuis is. Dus lieve lezer, haast je naar de Driekoningenstraat/Statiestraat , je komt er makkelijk met tram 7 of bus 21 ; Laura, Eva en de lieve UK lady van Betsie & Nellie (catering) verwelkomen je met open armen. 

PS ze hebben banana bread !