Inspiratiebron : Hugh Hefner

Nooit gedacht maar ondertussen al flink ingeburgerd ; de pyjama of de kimono als day-time wear.

 Toen ik net met mijn man samen was, bracht hij me van een zakenreis naar Japan, de prachtigste dingen mee, onder andere een traditionele kimono. Die heb ik jaren gedragen tijdens de zomermaanden en je kon me er mee uittekenen wanneer ik 's ochtend koffie dronk op ons terrasje in de zon.

Nooit van mijn leven gedacht dat ik ooit nog een kimono zou gaan dragen overdag, weliswaar buitenshuis, in combinatie met muiltjes - nog zo'n modetrend waar ik in de jaren '70 alleen mijn tante Germaine mee zag lopen. Bij kamerjassen of kimono's moet ik spontaan altijd denken aan Hugh Hefner ; de man had dan ook -tig bunny's ter beschikking in zijn mansion en ik kan me voorstellen dat een pyjama en kamerjas vlugger uit waren dan een maatpak of jeansbroek. Stylish is het in ieder geval, zeker in combinatie met een choker. 

Zara was één van de eerste high street merken die de kimono populair maakte via sociale media ; ik vermoed dat hun gebloemde mintgroene versie veruit de best verkochte kimono van dit seizoen is ; ik kan niet meer tellen hoe vaak ik dat specifiek model heb zien voorbij komen op Instagram. Hij was/is nu ook wel supermooi maar net iets te lang voor iemand die kleiner is dan 1.65m ; daarbij hou ik niet van herhaling en kuddegevoel dus moest en zou ik een kortere versie vinden en dan nog liefst in een print die niet te erg 'kamerjas' schreeuwde. Qua materie wilde ik ook niet een extreem glanzende satijnen versie  - het soort waarmee je niet in een radius van 1 meter van een brandende kaars mag komen wegens snel ontvlambaar -  maar een eenvoudig model met een mooie hint naar Japan.

Bij Bershka vond ik deze prachtige curry-kleurige uitvoering met bloemenborduursel vooraan ; hij is niet te lang of te wijd en qua stof is hij net helemaal ok. 

Niet alleen de kimono sloop mijn dressing binnen, ook de pyjama heeft ondertussen zijn weg gevonden naar mijn hart. Mijn favoriete merken voor deze kledingstijl zijn Zadig & Voltaire, Equipment en Baum und Pferdgarten

Ik koop niet altijd hemd en broek samen, maar combineer top of broek met een eenvoudige pull, sweater of jean ; je kan perfect dit duo uit elkaar halen en er zo weer een totaal andere look mee creëren. Voor lustigere gelegenheden kan je de totale pyjama perfect dragen in combinatie met een mooie hak en clutch ; dat werkt prima omdat deze merken bijna altijd met zijde werken en dit sowieso een feestelijke look uitstraalt. 

Daarbij zit de pyjama ook nog eens super comfortabel wat ik alleen maar kan toejuichen ; de warme dagen tijdens de maanden mei en juni waren perfect voor zijde ; deze stof is namelijk fris om dragen en dus perfect om okselvijvers en andere ongemakken te vermijden. Wie zei dat comfortabel niet modieus kan zijn ?