Cesar

Opnieuw een parel van een zaak in mijn geliefde thuisbasis Antwerpen ; Cesar werd al een tijdje aangekondigd door de grote raamsticker die opviel op de locatie van vergane glorie De Dikke Kat. Isabelle Malka baatte verscheidene jaren deze koffiebar/artbar uit, ook toen ik zelf nog in de Kasteelpleinstraat mijn eigen zaak had, ondertussen alweer 4 jaar geleden. 

Zelf kwam ik eigenlijk bijna nooit meer in de straat, mijn buurvrouw Viki van Vix Bistro was een paar maanden voorheen ook al verhuisd en dus was er niks meer wat mij eigenlijk bond aan mijn oude werkomgeving. Enkel de terugkeer van mijn kapster in het begin van hogergenoemde straat, bracht me uiteindelijk terug, maar dat is het dan zo ongeveer.

Daardoor liep ik een tijdje terug via deze weg richting Nationalestraat en het was zo dat me de aankondiging opviel ; thuisgekomen bezocht ik website en facebook-pagina en wachtte de opening af. En dat gebeurde afgelopen weekend ; social media is op dit gebied echt een voltreffer. Je mist niets en kan alvast sfeer opsnuiven via de eerste beelden en recensies van klanten. 

Ik moet zeggen, het is er echt prachtig geworden ; het alternatieve, shabby interieur heeft plaatsgemaakt voor een strakkere en uitgepuurde conceptstore ; de ruimtes lijken meer opengetrokken en licht. Ook het terrasje achteraan is nu een aantrekkelijke plek geworden om te ontbijten of lekker te lunchen. Het enthousiasme van de zaakvoerders is ingetogen maar gemeend ; je voelt dat zij echt zo hard achter dit concept staan ! Buiten de menukaart kan je er ook genieten van mooi bijeengezochte interieur spullen alsook grotere stuks ; Studio van Goss, Nate Lights om enkele te noemen .. 

Vanochtend heb ik bij Cesar mijn eerste ontbijt gegeten ; heerlijke koude havermout met lijnzaad en fruit, afgewerkt met amandelschilfers. De cappuccino is voor mij persoonlijk de testcase of een zaak het zal halen of net niet en ja hoor .. geweldig kopje zwart goud met een wolkje melkschuim. Vegetariërs en veganisten kunnen hier trouwens ook terecht ; Cesar heeft ook voor hen een mooi aanbod op de kaart staan. 

Zo, voorlopig de laatste nieuwe Antwerpse zaak die we in de kijker zetten ; vanaf juli trek ik naar het buitenland en zal van daaruit de beste hotspots voor jullie neerpennen gepaard met beelden op mijn Instagram-account.