Casa Cook Rhodos

Enkele maanden geleden al, postte ik hier een bericht over mijn geboekte vakantie in juli ; ik wilde toen nog niet te veel verklappen maar schreef dat het een plek zou zijn wars van eenheidsworst en all-in karakter (en terwijl ik dit schrijf, besef ik dat ik nog nooit een all-in hotel geboekt heb) ; kortom, een plaats waar je tot rust zou kunnen komen, ver weg van de drukte en beslommeringen van alle dag.

Casa Cook heeft alles ingelost wat het beloofde te zijn ; een werkelijk prachtige locatie tegen een bergwand geflankeerd door passerende berggeitjes die je elke morgen gedag komen zeggen met hun lief gemekker. Onze kamer (split-level) was ruim en monochroom qua inrichting en zag uit op een mooi terras met zwembad .. Desondanks dat je dat stukje zwembad deelde met je buren, had ik nooit het gevoel dat mijn privacy werd geschonden. 

Wat me ook enorm opviel was dat iedereen rustig was en zelfs zacht praatte ; blijkbaar werkt de sereniteit die uitgaat van een monochrome omgeving op de mensen die er vertoeven. Ik heb 2 weken lang niemand zijn stem weten verheffen of irritant luid weten praten. Misschien waren al die mensen ook dringend toe aan rust in hun hoofd, in ieder geval .. het werkte ! 

Het personeel onder leiding van Magdalena was een hecht team ; je ziet en voelt wanneer een groep mensen prettig met elkaar samenwerkt en dat brengen ze dan ook weer onbewust over op de mensen. Chapeau aan Magdalena die je elke dag, zowel 's ochtends als 's avonds bij het ontbijt/diner kwam begroeten en vroeg of alles ok was, je nog iets nodig had .. niets was haar te veel .. met haar notitie-boekje in de hand noteerde ze je vragen en kreeg je het beloofde antwoord binnen afzienbare tijd. 

Het ontbijt bij Casa Cook was elke morgen 'on point' en uitgebreid qua keuze ; je kan hier zowel super healthy of zoals thuis ontbijten (spek met eieren). Wat mij ook opviel was dat je qua brood een enorme keuze had én het brood was lekker ! Heel vaak is het aanbod brood op vakantie een tegenvaller ; wij zijn in België natuurlijk enorm verwend wat brood, pistolets etc betreft maar bij Casa Cook had je een ruime diversiteit aan broodsoorten .. kijk, daar word ik nu gelukkig van zie .. net zoals koffie een belangrijke impact op mijn functioneren kan hebben is brood net zo belangrijk. Het maakt dat je je ergens thuis voelt. 

's Avonds aten we à la carte en met een ruime keuze op het menu was ook dit absoluut een aanrader ; ik zou persoonlijk  niet de half-pension optie boeken maar enkel het ontbijt en dan gewoon bekijken hoeveel honger je hebt en iets lekkers kiezen van de kaart. De ene dag kan je een paard op en de andere dag ben je je misschien al tijdens een uitstapje zwaar te buiten gegaan aan souvlaki en moussaka .. dan heb je 's avonds liever een luchtige salade op je bord om de dag af te sluiten. Althans, zo werkt het bij mij ; op vakantie beperken mijn activiteiten zich tot korte wandelingen en een beetje zwemmen terwijl ik thuis in Antwerpen bijna alles te voet doe en daarbij ook fitness .. ik verbruik een pak meer energie tijdens het jaar dan op vakantie ; ik doe werkelijk geen hol en haal alle slaap in die ik tijdens het jaar mis ben gelopen. 

Tip : huur een fiets in het hotel of een auto voor grotere uitstappen !

Verken het eiland op deze wijze en ga ook eens daar kijken waar toeristen zich liever niet wagen. Op mijn Instagram account kan je zien wat ik daarmee bedoel. Uiteraard zijn er dingen die je moet gezien hebben - de Akropolis in Lindos bijvoorbeeld - maar probeer die dingen zo vroeg mogelijk tenzij je kickt op 2 uur aanschuiven in de brandende zon, om een ingangsticket te bemachtigen met een miljoen andere vakantiegangers. Toen wij terug naar beneden daalden stond er werkelijk een rij tot in het dorpje beneden aan te schuiven ; ik was nog nooit zo blij dat ik speciaal vroeg(er) was opgestaan om dat soort toestanden te vermijden. Ik wilde het zen-gevoel echt aanhouden en doortrekken buiten de grenzen van Casa Cook. 

Rhodos is echt een super tof eiland waar vriendelijke mensen huizen en het aangenaam vertoeven is ; het landschap is vergrijsd groen en heuvelachtig met het hoogste punt op 1215 meter boven zeeniveau. Er zijn zowel kei-als zandstranden en een heleboel bezienswaardigheden zoals de Vlindervallei en de hogergenoemde Akropolis : uitstapjes per boot brengen je naar Kos of Symi .. in principe kan je zelfs de overzet wagen Turkije maar aangezien ik geen landen aanraad waar dictators de plak zwaaien, mag je dit laatste schrappen.

Voor meer informatie betreffende Casa Cook klik hier om de website te ontdekken ..